eng
competition

Text Practice Mode

Erhvervsgrupper - geografi 2

created Apr 19th, 07:13 by


0


Rating

184 words
25 completed
00:00
I de primære erhverv finder vi de erhverv, hvor man producerer råstoffer. Det er for eksempel landmanden, fiskeriarbejderen eller minearbejderen. Landmanden producerer blandt andet sukkerroer, korn og kød og i fiskerierhvervene fanger de fisk, krabber osv. Det kan også være grus og sand fra minedrift eller træ fra skoven.
Dernæst kommer råvarene til de sekundære erhverv. Her finder vi for eksempel mejeristen, industrimedarbejderen og håndværkeren. Her forarbejdes de råstoffer, som er produceret i de primære erhverv. Sukkerroerne bliver forarbejdet til sukker og sukkeret indgår i produktionen af slik. Dyrene fra landbruget kommer slagteri og gøres klar til salg ude i butikkerne eller træet fra skoven laves til møbler.
Den sidste kategori vi har er de tertiære erhverv. Her finder vi alle serviceerhvervene. Det kan være lastbilchaufførerne, som transporterer råvarer og færdige produkter til og fra fabrikken eller butiksmedarbejderne, som sætter slik hylderne og sælger det til kunderne. Jeres lærer arbejder også i serviceerhverv, hvor de underviser jer hver dag. Andre i de tertiære erhverv kan være lægerne, som behandler jer, hvis I er syge, eller mekanikeren, skopudseren, bankpersonalet og mange flere.  
 
 

saving score / loading statistics ...