eng
competition

Text Practice Mode

Om svenska

created Oct 26th 2020, 22:52 by AlexanderHolmgren


2


Rating

225 words
31 completed
00:00
Om de svenska språket.
Svenska språket kan vara svårt att lära sig, om man inte har ett germanskt språk som bas till ditt modersmål. Detta inkluderar norska, engelska, nederländska, danska, isländska, frisiska, och självklart tyska. Dessa språk är besläktade med varandra och har väldigt mycket gemensamt, till exempel meningsuppbyggnad.  
ofta har de germanska språket liknade meningsuppbyggnad. Ta "jag älskar dig", de olika germanska språken. Jag är pronomen samma sak som i tyskan och engelskan har man pronomen i början av meningen, sedan har vi ett verb som är älskar som är ett aktivt verb, och i slutet har vi dig som också är ett pronomen. Du kan hitta en massa liknande exempel meningar.  
Dock är svenska ett väldigt svårt talspråk som är väldigt melodiskt. Folk från andra länder brukar kalla svenskar de sjungande folket eftersom de tycker att svenskar sjunger när de talar. Några exempel när de är viktigt att betona saker rätt; tomten eller tomten, TomTen är den lite runda manen som kommer julafton och lämnar presenter och Tomten är marken man äger runt huset. Eller får och får, Får är när man tar emot en present till exempel och fÅr är djuret.  
är svenska lätt att lära sig? Ja och nej. De kan vara lätt att lära sig grammatiken och meningsuppbyggnaden, där emot kan vara svårt att lära sig att tala flyttande svenska. Men ska du lära dig svenska om du kommer ha de svårt att lära dig att tala svenska? Självklart ska du de. Även om de inte verkar som att vi svenskar inte tycker om varandra eller främlingar i allt vad de menar vill vi gärna att folk ska lära sig svenska, för de flesta svenskar tycker inte om att tala engelska eller något annat språk för den delen. gör det lätt för de äldre i Sverige och även de yngre i här i Sverige och lär er svenska. För de flesta skäms över sin engelska och tycker inte om sin aksent engelska.  

saving score / loading statistics ...